Снимка PexelsВеликобритания вече поръча 60 милиона дози Новавакс.Това е втората

...
Снимка PexelsВеликобритания вече поръча 60 милиона дози Новавакс.Това е втората
Коментари Харесай

Нова ваксина разработена във Великобритания, показва ефективност от близо 90 процента

Снимка Pexels

Англия към този момент поръча 60 милиона дози " Новавакс ".

Това е втората английска ваксина минала обстойни тествания след тази на " АстраЗенека ".

Нова ваксина против ковид, създадена във Англия, демонстрира успеваемост от близо 90 %, сочат резултатите от проучването досега. Ваксината " Новавакс " е първата, при която е потвърден резултатът против новия " английски " вариант на Covid-19. 

Премиерът Борис Джонсън приветства " положителната вест ", по неговите думи, и добави, че регулаторният орган за медикаментите в този момент ще се произнесе за одобряването на имунизацията.

Англия към този момент поръча 60 милиона дози " Новавакс ", която ще бъде създавана в Стоктън-он-Тийс. Очаква се те да бъдат доставени през втората половина на годината, в случай че препаратът бъде утвърден, осведоми държавното управление. 

Ваксината " Новавакс " е втората английска ваксина минала обстойни тествания след тази на " АстраЗенека ". Учените са отчели успеваемост на препарата против вируса от 89,3% в трета фаза на тестванията, в които са взели участие повече от 15 хиляди доброволци на възраст от 18 до 84 години.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР