Снимка PexelsВарненка е намерила портфейл с пари и документи, но

...
Снимка PexelsВарненка е намерила портфейл с пари и документи, но
Коментари Харесай

Варненка намери портфейл с 1740 лв., взе ги и върна само документите на собственика

Снимка Pexels

Варненка е намерила портфейл с пари и документи, само че е взела парите и върнала документите. Жената получи условна присъда за незаконно присвоила открит на скамейка непознат портфейл, написа

Случаят е от 27 юни 2019 година. Вечерта на тази дата подсъдимата говорела по телефона на прибиране от работа, когато на скамейка край централния площад „ Независимост “ във Варна, видяла забравено портмоне. 46-годишната жена взела непознатия портфейл и траяла придвижването си по пешеходната зона, като в региона в банков клон в центъра спряла да прегледа наличието му и да преброи наличните банкноти в него. Действията й били записани от охранителните камери на фасадата на банката. Впоследствие дамата решила да изхвърли портмонето, запазила персоналните документи на притежателя, а паричната сума от 1740 лв. прибрала за себе си.

Ден по-късно, посредством платформа в обществените мрежи, тя оставила известие до потърпевшия за открити документи на негово име, които при среща му предала персонално, с пояснение, че ги е разкрила край кофа за отпадък. Деянието е осъществено умишлено, без единодушието на притежателя, с желание за незаконно заграбване на инкриминираните движимости.

На 46-годишната подсъдима, която е с чисто правосъдно минало до момента, беше наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Тя бе наказана да заплати обезщетение за претърпените от потърпевшия вследствие на действието имуществени вреди, ведно със законната рента от датата на действието, направените от него разходи за адвокатско заплащане, държавната такса върху почетения цивилен иск и сторените по делото разходи. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР