Снимка: PexelsСватба, на която са били поканени 10 000 души,

...
Снимка: PexelsСватба, на която са били поканени 10 000 души,
Коментари Харесай

Поканиха 10 000 души на сватба, но властите я забраниха

Снимка: Pexels

Сватба, на която са били поканени 10 000 души, е била неразрешена от управляващите в Ню Йорк. Събитието е било планувано, само че поради рестрикциите за Ковид, младоженците са били известени, че няма по какъв начин тя да се случи, разгласи губернаторът Андрю Куомо, написа Българска телеграфна агенция.

Шерифството в окръг Рокланд е уведомило управляващите за голяма женитба, планувана за на следващия ден в Уилямсбърг, в част от окръга, където епидемията не се е популяризирала. 

" Уведомиха ни, че ще се състои. Направихме изследване и установихме, че информацията наподобява дава отговор на истината. Ставаше дума за огромна планувана женитба, която щеше да наруши разпоредбите за събирания на хора ", изясни губернатор Куомо на конференция.

Според Елизабет Гарви, съветничка на Куомо, на церемонията се предвиждало да участват над 10 000 души.

" Вижте, можете да се ожените, само че не може да каните хиляди хора на сватбата си. Ще имате същия резултат в края на деня. Освен това излиза по-евтино ", пошегува се губернаторът.

Според локални медии, сватбата е на ортодоксални евреи - общественост, която неотдавна стачкува в Ню Йорк против въведените на място ограничавания за битка с новата вълна на ковид.
Случаите на ковид още веднъж нарастват в Ню Йорк и в предградията му, изключително в квартали, където живеят голям брой ортодоксални евреи, а някои от тях упрекват управляващите в заклеймяване.

Миналата седмица губернаторът подреди затварянето на несъществения бизнес до края на месеца и ограничи посещаването тук-там за поклонение в тези квартали на 10 души. Училищата също затвориха порти. Вчера губернаторът сподели, че тези ограничения към този момент дават резултати.

През пролетта Ню Йорк беше епицентър на пандемията в Съединени американски щати с над 23 800 умряли в града, преди да успее да овладее обстановката с цената на строги ограничавания. Губернаторът разгласи също, че от 23 октомври киносалоните в региони, където позитивните проби за ковид са под 2%, ще бъдат отворени още веднъж, само че с оптимален потенциал от 25 на 100, което прави по 50 души на прожекция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР