Снимка: PexelsСтратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и

...
Снимка: PexelsСтратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и
Коментари Харесай

СЗО: Стратегията на Швеция срещу COVID-19 трябва да служи за пример

Снимка: Pexels

Стратегията на Швеция за неналагане на цялостна карантива и въвеждане на леки мекрки за битка с пандемията на ковид в дълготраен проект би трябвало да бъде модел за други страни. Такова е мнениего на доктор Дейвид Набаро от Организацията, изразено в интревю за локално радио, съобщи ТАСС, представено от Българска телеграфна агенция.

Специалният делегат добави, че управляващите в страната разчитат на добросъвестността на популацията, като не вкарват строги ограничаващи ограничения. Според него сходна тактика би трябвало да се следва и от други страни в бъдеще.

Шведските управляващи не постановиха строги карантинни ограничения, призовавайки хората да поддържат обществена отдалеченост и по опция да работят отдалечено. Училищата, детските градини и заведенията за хранене останаха отворени, само че всички обществени събития бяха анулирани. Шведската стопанска система, сходно на стопанските системи на други страни, е усетила отрицателните последствия от пандемията - нивото на безработица през лятото на тази година е достигнало съвсем 9%, а прогнозите са за спад на Брутният вътрешен продукт с към 7%. Броят на откритите случаи на коронавирусна зараза в Швеция надвиши 87 хиляди, починаха повече от 5,8 хиляди души.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР