Снимка PexelsСпасителна акция съхрани две малки ягуарчета, едни от най-застрашените

...
Снимка PexelsСпасителна акция съхрани две малки ягуарчета, едни от най-застрашените
Коментари Харесай

Две ягуарчета бяха спасени от трафиканти в Никарагуа

Снимка Pexels

Спасителна акция запази две дребни ягуарчета, едни от най-застрашените животни в Никарагуа, от трафиканти, благодарение на обществените мрежи, които биха паника измежду потребителите, съобщи Франс прес, представена от

Бракониерите, сдобили се с тримесечния мъжки и женски образец, възнамерявали да ги продадат. Преди това те умъртвили майката в самостоятелния район източно от крайбрежията на Каранбес. Малките били предопределени за задграничен китайски покупател, само че пусната в обществените мрежи фотография с двете ягуарчета, затворени в клетка, осуети проектите на бракониерите.

Тогава в интервенцията по спасяването на животинките се присъединил шефът на зоологическата градина в никарагуанската столица Едуардо Скаса. Той се свързал с трафикантите и се подчинил на изискването им, да не ги издава на управляващите. След странствуване със аероплан, автомобил и лодка, господин Скаса съумял да стигне до отдалечената околност и да прибере дребните. Те били доста отслабнали, тъй като ги хранели с кравешка кожа. Ягуарчетата наред бяха предадени на грижите на зоопарка в Манагуа. По думите на неговия шеф ягуарите, паралелно с тапирите, са най-застрашените животни в страната.

На независимост хищниците живеят до 10-годишна възраст, а в плен - до 25 години, отбелязва БНР.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР