Снимка: PexelsС ваксиниране на учители, медици и полицаи ще се

...
Снимка: PexelsС ваксиниране на учители, медици и полицаи ще се
Коментари Харесай

Ваксините срещу Ковид ще се слагат у нас от февруари. Първи ще са лекари, учители и полицаи

Снимка: Pexels

С имунизиране на учители, медици и служители на реда ще се започва имунизирането против Ковид-1 у, нас. Това ще стане през февруари, оповестява.

Основният въпрос в Европейския съюз е коя ваксина ще бъде утвърдена първа и от кой вид ще е тя.

България сигурно няма да употребява единствено един от продуктите, а ще се ползват редом ваксини и от двата вида - векторна като на “Астра Зенека ” или с осведомителна РНК, каквито са на “Байонтек ” и “Пфайзер ”

При втория вид проблем е логистиката - изискват се специфични фризери за предпазване. Заради това имунизацията с тях ще бъде поета от огромните лечебни заведения, които имат или може да бъдат снабдени с такива фризери. Вероятно там ще се извърши първият стадий за имунизация на рисковите специалности - за лекари, учители, служители на реда и прочие

Масовата имунизация на рисковите групи - старешки домове и хронично заболели, евентуално ще се прави с имунизацията от вида векторна.

Поставянето на ваксина е по-елементарна здравна процедура от вземането на материал за PCR тест. Но по този начин или другояче

общопракти куващите

лекари  ще бъдат

включени  интензивно

в тази имунизация. Засега се мисли основно в посоката огромните лечебни заведения да ваксинират личния състав си, с цел да спре епидемията измежду лекарите, медицинските сестри и санитарите.

Ваксините от РНК вид нямат теоретични странични дейности, за какво те употребяват изкуствено основана осведомителна РНК, която не е някакъв въпреки и отслабен вирус.

Другата - така наречен оксфордска ваксина, което е от векторен вид, ще се предлага от “Астра Зенека ”. Тя мина сполучливо през суперстрогите тройни тествания за сигурност на Европейската организация за медикаментите, преди въобще да бъде оценена успеваемостта ѝ. Зад нея се крие голям опит и ноухау в региона на имунизациите

Всъщност тази ваксина бе създадена в рекордно къс период с помощта на този опит.

Но поради тестванията за безвредност бе изпреварена от съветската “Спутник V ”, която е сходна на тази на “Астра Зенека ”.

Оксфордската е потвърдено безвредна, още повече че

ползва  за основа

съществуващи

ваксини против

други рискови

вируси,

които са потвърдили безвредност в практиката.

Ваксината на “Байонтек ” и “Пфайзер ” е създадена по нова технология.

Очакванията на лекарите са при съблюдаване на рестриктивните мерки в този момент и при акция за имунизация през февруари, ориентирана към рисковите специалности, да бъде пречупена болестта.

Епидемиолози считат, че сегашната вълна се дължи на всеобщото неглижиране на ограниченията през началото на октомври поради хубавото време, когато имаше огромни събирания на хора със признаци.

Ако в този момент се съблюдават рестриктивните мерки, при натурален цикъл от 3 седмици на вируса към Коледа случаите ще стартират да понижават естествено. Ако популацията изтрае най-малко още 3 седмици да не се събира доста с заболели, и без ваксина, случаите ще намалеят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР