снимка: PexelsПоради продължаващото голямо търсене обаче горивото свършва много по-бързо.Повече

...
снимка: PexelsПоради продължаващото голямо търсене обаче горивото свършва много по-бързо.Повече
Коментари Харесай

Повече от 2 000 бензиностанции във Великобританя останаха затворени и днес

снимка: Pexels

Поради продължаващото огромно търсене обаче горивото свършва доста по-бързо.

Повече от 2 000 бензиностанции във Великобританя останаха затворени и през днешния ден, четвъртък, поради дефицита на водачи на цистерни, които да ги зареждат с гориво. Нарушени са също доставките на медикаменти в аптеките. Криза има и в месопреработвателната индустрия, където фермери предизвестиха, че изпитват изострен дефицит на касапи и може да се наложи бракуването на доста свинско месо.

Британските министри непрекъснато настояват, че рецесията затихва, че обстановката се възстановява, само че все пак в сряда бе разпоредено и военни водачи на цистерни да се включат в интервенцията за зареждане на бензиностанциите. Отворените бензиностанции станаха очевидци на физическа кавга сред клиенти, пълнене на остарели бутилки за вода с гориво и обиди към личния състав.

Министрите отхвърлят обвиняванията, че дефицитът на водачи се дължи на Брекзит и акцентират, че сходни проблеми има и другаде по света със забавянето на курсовете и изпитите за водачи на камиони.

От Асоциацията на петролните търговци на дребно оповестиха, че 27% от колонките им за зареждане са пресъхнали през днешния ден, 21% са били единствено с един тип гориво и 52% са разполагали с задоволително бензин и дизел.

За първи път има сведения, че са наранени достивките на лакерства и лекарства за аптеките. Цялата снабдитена верига е наранена, от складовете на търговците на едро до локалните разпределителни депа, оповестиха от Асоциацията на аптеките.

Кризата с водачите и дефицита на работна ръка засегна доста браншове на английската стопанска система. Хранително-вкусовата промишленост е една от най-потърпевшите. Недостигът на касапи предвещава всеобщо изтребване на свине и огромни загуби на свинско месо, в случай че правителтвото не позволи визи за източоноевропейците, които преди Брекзит бяха главната работна ръка в сектора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР