Снимка: PexelsПървата вълна на ваксиниране във Франция ще обхване 1

...
Снимка: PexelsПървата вълна на ваксиниране във Франция ще обхване 1
Коментари Харесай

Франция стартира ваксинацията с 1 милион души

Снимка: Pexels

Първата вълна на имунизиране във Франция ще обхване 1 милион души. Това заяви президентът Еманюел Макрон.

Първите хора, които ще бъдат имунизирани против Ковод-19, ще са домове за възрастни, хората в по-напреднала възраст и работещите в рискови сфери.

Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни за всички. Очаква се имунизирането да стартира в края на декември или при започване на януари.

Премиерът Жан Кастекс разгласи още, че след 15 декември ще стартира намаляване на рестриктивните мерки, в случай че се резервира наклонността за спад на случаите.

Президентът на Франция Еманюел Макрон популяризира авансово записано послание към специфична Коронавирус сесия на Организация на обединените нации. Макрон предлага основаването на донорски механизъм, посредством който да се обезпечат ваксини за предпочитани групи в разрастващите се страни. По думите му, единственият ефикасен отговор на пандемията ще бъде световен, съгласуван и приобщаващ. Макрон изрази и поддръжка за СЗО. Франция даде спомагателни 50 милиона евро за Организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР