Снимка: PexelsПартиите ще получават по 8 лева на глас. Това

...
Снимка: PexelsПартиите ще получават по 8 лева на глас. Това
Коментари Харесай

Гласуваха отново по 8 лева на глас субсидии за партиите

Снимка: Pexels

Партиите ще получават по 8 лв. на глас. Това стана ясно от гласуването за бюджета за следващата година. Общо за партийни дотации са отпуснати 25 милиона лв..

За първа година обаче вместо финансовото министерство, оттук насетне правосъдното ведомство ще дава отговор за превеждането на партиите по сметките на обединенията, оповестява " " Евроком ". Сумите ще идват от бюджета на ведомството, вместо непосредствено от държавния бюджет. Ако парите на правораздаването свършат, то тогава Министерски съвет ще има право да превежда спомагателни прехвърляния, с цел да покрие разликата.

Данъчните ще събират от партиите невърнатите към момента надвзети дотации.

Припомняме, че партийната дотация беше вдигната на 8 лева при приемането на Бюджет 2020 през декември месец предходната година. Преди това беше планувано тя да бъде 1 лев за автентичен глас. Въпреки това при приемането на бюджета се наложи повдигането на помощта за партиите.

" Πpиexмe вapиaнтa зa cyбcидия oт 8 лева, зa дa мoжeм дa пpиeмeм бюджeтa зa cлeдвaщaтa гoдинa. Aĸo нe бяxмe пoдĸpeпили oпoзициятa, тo тoгaвa имaшe oпacнocт дa нe cъбepeм мнoзинcтвo зa пpиeмaнe нa Бюджeт 2020 година " Toвa изясни пpeмиepът Бoйĸo Бopиcoв пo вpeмe нa извънpeднoтo зaceдaниe нa пpaвитeлcтвoтo на 07.12.2020г.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР