Снимка: PexelsОт утре започва ново покачване на температурите в страната,

...
Снимка: PexelsОт утре започва ново покачване на температурите в страната,
Коментари Харесай

От утре започва ново покачване на температурите в страната

Снимка: Pexels

От на следващия ден стартира ново повишаване на температурите в страната, предвиждат синоптиците.

След късото захлаждане на времето със спад в температурите от съвсем 10 градуса, при започване на седмицата те още веднъж ще доближат и даже преминат 35 градуса.

Въпреки това, междинните стойности остават покрай нормата за сезона. Тази заран на връх Мусала даже е измерена температура към нулата.

Жегите в страната ще продължат до края на август, както и през септември. Ново покачване на температурите стартира още на следващия ден. Температурите ще надвишават 35 градуса, в понеделник и вторник в доста региони, още веднъж ще са в порядъка на 37, 38 градуса, сподели Анастасия Стойчева, Национален институт по метеорология и хидрология.

В обособени региони като Горнотракийската равнина и крайните югозападни региони ще има и температури до 40 градуса. Това още веднъж ще увеличи заплахата от пожари. Все отново, намаляването на деня последователно ще стартира да оказва въздействие. В планинските региони разхлаждания ще има още в средата на седмицата.

Не е изключено макар високите температури в планината да се развие по-мощна купеста облачност от която да има доста местни, краткотрайни превалявания с гръмотевици в следобедните часове, добавя Стойчева.

Може да ви се коства, че е прекомерно горещо, даже че не е имало толкоз топло лято. Но сходни сухи и горещи интервали е имало и през лятото на 2000 година, през 2012, а температурния връх от 45 градуса си остава в далечната 1916 година

Обществото става сензитивно към тематиката климат и време, и от време на време малко преувеличава, когато приказваме за нещо, което не се е случвало, само че отваряйки архивите, можем да забележим, че това към този момент се е случвало, изяснява Стойчева.

Все отново температурни аномалии има, изключително в градските условия, където понижава броят на дърветата, прецизират от Института по метеорология и хидрология.

Само преди няколко дни в Гърция мериха рекордна за страната температура от над 46 градуса. Освен за южната ни съседка, това е и връх за Европа.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР