Снимка PexelsОчаква се одобрение на ваксината на Янсен.153 са съобщенията

...
Снимка PexelsОчаква се одобрение на ваксината на Янсен.153 са съобщенията
Коментари Харесай

През март очакваме още половин милион дози от всички ваксини

Снимка Pexels

Очаква се утвърждение на имунизацията на " Янсен ".

153 са известията за нежелани реакции след слагането на имунизацията при направени до момента над 110 хиляди имунизации.

В Пловдив е огромен ползата към имунизацията през днешния ден. Три кабинета има разкрити единствено в Регионалната здравна ревизия, ваксини се слагат в още 5 лечебни заведения в Пловдив, а също и в Асеновград и Първомай.

Всеки искащ да се имунизира ще бъде обслужен. Това съобщи в Пловдив основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той се срещна с регионалния шеф и ръководител на Областния спешен щаб Дани Каназирева и с шефа на РЗИ  доктор Ваня Танчева, с цел да обсъдят организацията към имунизацията. 

" Истината е, че от този уикенд влязохме в всеобщата част на акцията. От понеделник се включват и персоналните лекари ", съобщи доцент Кунчев. Той посочи, че е е изчистен въпросът по документите, която персоналните лекари би трябвало да попълнят в осведомителната система, която трансферира към системата на Covid.

153 са известията за нежелани реакции след слагането на имунизацията при направени до момента над 110 хиляди имунизации, съобщи държавният здравен контрольор. Сигналите са постъпили в Изпълнителната организация по медикаментите и огромната част от тях са типични грипоподобни синтоми. По думите на доцент Кунчев тези признаци са индикатор, че имунната система реагира, работи и основава антитела.

Един единствен случай има на алергична реакция, която е овладяна в кабинета. 

През март чакаме още половин милион дози от всички ваксини. Очаква се утвърждение на имунизацията на " Янсен ", което още повече ще облекчи процеса, разяснява основният държавен здравен контрольор.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР