Снимка: PexelsНоемврри 2020 е бил най-топлият в историята, регистриран в

...
Снимка: PexelsНоемврри 2020 е бил най-топлият в историята, регистриран в
Коментари Харесай

Изминалият ноември е с най-високи температури в историята

Снимка: Pexels

Ноемврри 2020 е бил най-топлият в историята, регистриран в Европа. Температурите са били най-високите, заяви службата за сателитно наблюдаване на Европейския съюз.

Анализът на температурата на повърхността и въздуха на Copernicus Climate Change Service (C3S) откри, че ноември 2020 година е с 0,8°С по-топъл от 30-годишната междинна стойност за 1981-2010 година - повече от 0,1°С по-горещо от предходния връх.

Есента в северните региони (от септември до ноември) на Европа е била с температури с 1,9 градуса по Целзий над общоприетия референтен интервал, с 0,4°С по-високи от междинната температура през 2006 година, която беше предходната най-топла.

" Тези данни са в сходство с дълготрайната наклонност на стопляне на световния климат ", сподели шефът на C3S Карло Буонтемпо.

" Всички политици, които приоритизират смекчаването на климатичните опасности, би трябвало да възприемат тези данни като сигнал за паника и да обмислят по-сериозно от всеки път по какъв начин най-добре да съблюдават интернационалните задължения, избрани в Парижкото съглашение от 2015 година ".

Тази договорка с извънредно значение, която този месец навършва пет години, постанова нациите да лимитират повишението на температурата до " много под " 2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища.

Миналата седмица Световната метеорологична организация съобщи, че 2020 година е на път да бъде измежду трите най-горещи години, регистрирани в миналото. C3S съобщи, че при оставащ единствено месец до края на 2020 година, тя е на равнище, съответстващо на 2016 година, актуалният рекордьор.

Сателитните изображения, оценени от C3S, също демонстрират, че равнището на арктически морски лед е второто най-ниско през ноември в базата данни, която стартира през 1979 година

Най-големите негативни аномалии на концентрацията на морски лед са в Карско море.

" Тази наклонност визира и акцентира значимостта на цялостния мониторинг на Арктика, защото тя се затопля по-бързо от останалия свят, " сподели Буонтемпо.

Миналия месец температурите бяха доста по-високи от естествените в Арктика и огромна част от Сибир и по-високи от междинните в Съединени американски щати, Южна Америка, Южна Африка, Източна Антарктида и по-голямата част от Австралия, заяви C3S. Петте най-горещи години в историята са настъпили от 2015 година насам.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР