Снимка: PexelsНа 69-годишна възраст, след кратко боледуване, ни напусна доц.

...
Снимка: PexelsНа 69-годишна възраст, след кратко боледуване, ни напусна доц.
Коментари Харесай

На 69 години почина детският психиатър Антон Славчев

Снимка: Pexels

На 69-годишна възраст, след малко боледуване, ни напусна доцент Антон Славчев, чиято професионална кариера е обвързвана в продължение на 26 години с Клиниката по детско-юношеска психиатрия „ Св. Никола “ на УМБАЛ „ Александровска “, оповестиха от университетската болница.

Доц. доктор Антон Славчев Славчев, д. м. е роден на 1.07.1952г. в Димитровград. Завършва медицина в Медицинска академия, София през 1979г.

След дипломирането си е участъков педиатър, след което приключва постоянна аспирантура и през 1985 година пази докторска дисертация. През 1992 година придобива компетентност по психиатрия, а през 1996 година - и по детско-юношеска психиатрия.

От 2009г. е хабилитиран доцент по психиатрия към катедра „ Психиатрия “ на Медицински университет - София. От февруари 1992г. е част от екипа на Клиниката по детско-юношеска психиатрия „ Св. Никола “ на УМБАЛ „ Александровска “, като в интервала 2006-2018 година управлява отделението „ Стационарна здравна помощ “ в нея.

Познанията и клиничният опит на доцент Славчев са свързани с диагностиката, лекуването, психофармакологията и преодоляването на най-тежката патология в детско-юношеската психиатрия.

втор е на над 70 изявления, две монографии, 10 глави от учебници и управления по психиатрия и детска психиатрия и има редица участия в национални и интернационалните научни конгреси.

Ще го запомним като надълбоко почитан човек, другар и сътрудник, който безусловно и с чест отстояваше полезностите на лекарската специалност, пишат от Александровска болница.

Поклон пред паметта му!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР