Снимка: PexelsНа 60 години почина президентът на Алианса на либералите

...
Снимка: PexelsНа 60 години почина президентът на Алианса на либералите
Коментари Харесай

На 60 години почина президентът на Алианса на либералите и демократите за Европа

Снимка: Pexels

На 60 години умря президентът на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Ханс ван Бален. Той бе представител на десноцентристката Народна партия за независимост и народна власт (НПСД) на нидерландския министър председател Марк Рюте.

Бившият народен представител в нидерландския и в Европейския парламент е умрял през вчерашния ден в болница в Ротердам след малко боледуване, заяви представител на неговото семейство, представен от АНП.

Ханс ван Бален бе експерт по въпросите на сигурността, защитата и външните работи.

" Работехме дружно от 1993 година Ханс изигра решаваща роля за големия растеж на демократичната група в Европейския парламент. Ценя нашето другарство ", написа в Туитър Марк Рюте.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел сподели, че е надълбоко тъжен от новината за кончината на Ханс ван Бален. " Тъжен ден за партията АЛДЕ, която той ръководеше с ангажираност и отдаденост ", добави Мишел.

Председателят на демократичната група в Европейския парламент " Обнови Европа " Дачиан Чолош съобщи, че е шокиран от трагичната гибел на Ван Бален. " Ханс ръководеше демократичното придвижване в Европа и ще липсва на цялото демократично семейство ", добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР