Снимка: PexelsКонтингент от още 800 свои военни ще изпрати Русия

...
Снимка: PexelsКонтингент от още 800 свои военни ще изпрати Русия
Коментари Харесай

Русия прати 1800 войници на учение на границата с Афганистан

Снимка: Pexels

Контингент от още 800 свои военни ще изпрати Русия да се включат във военните учения на границата с Афганистан, съобщи Ройтерс, като се базира на военното министерство на Москва. Така общият брой на съветските бойци в региона ще доближи 1800, съобщи БНР.

Армията ще разположи и двойно повече военно съоръжение от в началото плануваните за ученията, които ще се проведа от 5 до 10 август. В тях ще се включат елементи на Узбекистан и Таджикистан.

От съветското военно ведомство не прецизират за какво прибягват до нарастване в силата и техниката, само че обстановката в Афганистан бързо се утежнява след изтеглянето на американските военни, отбелязва Ройтерс. Междувременно президентът на Афганистан Ашраф Гани упрекна " неочакваното " евакуиране на американските военни за влошаващата се обстановка по сигурността в страната, съобщи Франс прес. Гани добави, че е предизвестил Вашингтон, че изтеглянето ще има последици.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР