Снимка: PexelsИкономисти и активисти в Берлин дадоха ход на проект,

...
Снимка: PexelsИкономисти и активисти в Берлин дадоха ход на проект,
Коментари Харесай

Германия започва тест за безусловен базов доход от 1200 евро

Снимка: Pexels

Икономисти и деятели в Берлин дадоха ход на план, разгласен за първото по рода си дълготрайно изследване за повсеместен главен приход в Германия, съобщи ДПА, представена от " Терминал 3 ".

Хората могат да се записват за присъединяване в плана, в който на 120 души за интервал от три години ще се изплащат по 1200 евро на месец, разгласи Германският институт за стопански проучвания Де И Ве (DIW). Негови сътрудници в самодейността са асоциацията “Майн грундайнкомен ” (Моят главен доход) и учени от института “Макс Планк ” и Кьолнския университет.

Предвижда се участниците в плана да стартират да получават безусловните парични суми, финансирани от частни дарения, от пролетта на идната година.

“Искаме да знаем по какъв начин въздейства на държанието и манталитета и дали главният приход може да помогне за справяне с настоящите провокации в нашето общество ”, съобщи Михаел Бомайер от “Майн грундайнкомен ”.

При представянето на плана Юрген Шуп от Де И Ве означи, че въпреки в международен мащаб към този момент да има изследвания по радикалното предложение, резултатите от тях са лимитирани.

“Те са или остарели, не подлежат на обобщаване, или учат главния приход единствено за безработните. Затова с това изследване ние сме същински новатори в научната област в Германия ”, добави Шуп.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР