Снимка: PexelsХаити ще получи хуманитарна помощ за 3 милиона евро

...
Снимка: PexelsХаити ще получи хуманитарна помощ за 3 милиона евро
Коментари Харесай

Хаити ще получи хуманитарна помощ за 3 милиона евро от ЕС заради земетресението

Снимка: Pexels

Хаити ще получи филантропична помощ за 3 милиона евро от Европейски Съюз поради земетресението. По този метод от Европа се надяват да помогнат за потребностите на бедстващото население след опустошителното 7,2 по Рихтер в събота, заяви Европейската комисия, представена от Българска телеграфна агенция.

Земетресението отне живота на над 1400 души и рани близо 7000 в югозападната част на острова, като остави хиляди без заслон и съживи ужасни мемоари за огромното земетресение през 2010 година. Близо 30 000 жилища са разрушени или развалени.

За да може да оказват помощ допустимо най-бързо, европейските средства ще бъдат предоставени разполагаем на " към този момент настоящи в района филантропични сътрудници ", като подсилят способността им да дават бързо филантропична помощ на най-уязвимите хаитяни, посочи Европейска комисия в изказване. Те ще оказват помощ за даването на здравна помощ на локални лечебни заведения, доставяне с вода, канализацията, хигиената и даването на заслон на най-засегнатите.

Европейски Съюз предприе бързи дейности в поддръжка на тази към този момент извънредно уязвима страна, " където ураганите и проливните дъждове утежняват така и така трагичната обстановка " на фона на пандемията и неналичието на сигурност, означи европейският комисар по ръководство на рецесии, Янез Ленарчич.

Брюксел следи от близко развиването на обстановката в Хаити и е подготвен да даде спомагателна помощ, в случай че е належащо, добави той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР