Снимка: PexelsГермания изпрати лекари и техника в помощ на Португалия.

...
Снимка: PexelsГермания изпрати лекари и техника в помощ на Португалия.
Коментари Харесай

Германия изпрати лекари и техника в помощ на Португалия

Снимка: Pexels

Германия изпрати лекари и техника в помощ на Португалия. Армията пусна към тежко засегнатата от ковид страна над 20 лекари и сестри, а също и респиратори и болнични кревати за интензивно лекуване. Рязкото нарастване на новите случаи на заразяване там накара няколко европейски страни да предложат помощ, съобщи Ройтерс.

" Тази задача е нужна поради извънредно усложнената конюнктура в Португалия и тъй като тук би трябвало да покажем в рамките не европейската взаимност, че обособените страни могат да се оправят с тези огромни провокации единствено дружно ", сподели военачалник Улрих Баумгертнер, боен доктор.

За Лисабон отлетя военнотранспортен аероплан с 26 лекари, сестри и хигиенични експерти на борда, а също и с 40 мобилни и стационарни респиратора, цитира Българска телеграфна агенция.

Германският боен екип ще занесе със себе си и 150 болнични кревати в Португалия, а първичните му планове са да остане там три седмици.

Португалският дипломат в Германия Франсиску Пиментел ди Мелу Рибейру ди Менезеш благодари на немското държавно управление и войска за помощта: " В Португалия тяхната работа ще бъде сносно пристигнала и вечно ще бъдем признателни за тази помощ ".

Болниците в цяла Португалия, страна с население от към 10 милиона души, наподобяват пред срутване. Линейки чакат от време на време с часове поради липса на свободнни кревати, а някои здравни звена срещат компликации да намерят задоволително охладено пространство, с цел да съхраняват телата на умрелите, отбелязва Ройтерс.

Макар и през вчерашния ден броят на новозаразените и умрелите, както и този на пациентите в интензивни отделения да понижа още повече спрямо записаните предходната седмица антирекорди, лекарите и сестрите не престават да са претрупани.

Португалия, която дотук е записала 13 017 жертви на КОВИД-19 и 731 861 случая на заразяване, записва близо половината от всичките си смъртни случаи от началото на пандемията през предишния месец след внезапно нарастване на инфекциите. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР