снимка: pexels.comВярвате ли в знамения или не? Това няма значение.

...
снимка: pexels.comВярвате ли в знамения или не? Това няма значение.
Коментари Харесай

Ден преди президентските избори астероид ще се приближи до Земята на минимално разстояние

снимка: pexels.com

Вярвате ли в знамения или не? Това няма значение. Фактите приказват, че:

Ден преди президентските избори метеоритът 2018 VP1 ще се приближи до Земята на минимално разстояние.

Това оповестява уеб страницата на едно от звената на НАСА. Той ще прелети на 384 хиляди километра от планетата ни  в следобедните часове по българско време на 2 ноември. От НАСА акцентират, че вероятността метеорит да влезе в атмосферата на Земята е единствено един на 240, или 0,41%.

2018 VP1 е открит на 3 ноември 2018 година Принадлежи към групата на “Аполони ”. Това са метеорити, чиито орбити пресичат тази на нашата планета.

Астероидът 2018 VP1 е открит преди две години и е с диаметър към 2 метра. Новината закупи нова известност през последните дни, когато оттатък океана я обвързаха с това, че съответствува с деня преди изборите за президент в Съединени американски щати (3 ноември).

Преди малко повече от месец  3-метров метеорит мина около Земята на извънредно близко разстояние – единствено 2900 километра от повърхността. Обектът 2020 QG сложи връх за най-близко минал метеорит, който не се сблъскал с планетата ни, засичан до в този момент.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР