Снимка: ПетелВърховният съд в Гърция реши да върне пари на

...
Снимка: ПетелВърховният съд в Гърция реши да върне пари на
Коментари Харесай

Връщат между 900 и 15 000 евро на всеки пенсионер в Гърция, включително и на българи

Снимка: Петел

Върховният съд в Гърция реши да върне пари на пенсионерите в страната, като за всеки сумата е друга - от 900 до 15 00 евро. Въпросните средства бяха орязани по време на икономическата рецесия. Според съда, това е нарушаване на конституцията.

Въпросът визира и българите с гръцки пенсии или техните наследници. Гръцкото държавното управление е насила да върне на пенсионерите сумите, които нелегално са удържани, оповестява БНР.

Повече от 10 пъти гръцките държавни управления намаляваха пенсиите по гледище на кредиторите в годините на рецесията.

От през днешния ден дружно с пенсиите стартира връщането на тези суми. Те са разнообразни и са според от удръжките през годините. На четири вноски ще се връщат парите. Средната сума е към 900 евро и може да доближи до 15 хиляди евро на пенсионер.

Съдебното решение се отнася за всички, които получават гръцки пенсии. Сред тях са и българите, пенсионирали се в Гърция.

Няколко години пенсионерите водиха каузи против страната и въпросът беше решен в тяхна изгода от Върховния съд. Правителството, макар финансовите усложнения на страната, е насила да извърши правосъдното решение, разясняват адвокати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР