Снимка: ПетелРегламентът на ЕС относно одобряването и надзора на пазара

...
Снимка: ПетелРегламентът на ЕС относно одобряването и надзора на пазара
Коментари Харесай

От утре са в сила са нови правила за по-чисти автомобили

Снимка: Петел

Регламентът на Европейски Съюз по отношение на одобряването и надзора на пазара на моторни транспортни средства ще стартира да се ползва на следващия ден, написа " 24 часа ". Този признат през май 2018 година нов правилник обновява и укрепва доста предходната система за одобрение на вида и контрол на пазара. Той усъвършенства качеството и независимостта на одобряването на вида и изпитването на транспортните средства, усилва инспекциите на колите, които към този момент са на пазара на Европейски Съюз, и укрепва цялостната система посредством засилен европейски контрол, оповестиха от Европейска комисия. 

Основните детайли на новите правила на Европейски Съюз са:

Независимост и качество на изпитването преди стартирането на автомобил на пазара: техническите служби, извършващи изпитвания и инспекции на нови модели коли, ще бъдат подлагани на самостоятелен одит въз основа на строги критерии, с цел да получат и запазят давания им от страните членки статут. Националните органи по одобряването на вида към този момент подлежат на партньорски оценки, с цел да се подсигурява, че съответните правила се ползват прецизно в целия Европейски Съюз.

Проверки на към този момент пуснати на пазара коли: с новата рамка също по този начин се усъвършенстват инспекциите на транспортните средства, които към този момент се оферират на пазара и продават в локалните представителства. Отсега нататък от страните членки се изисква постоянно да ревизират най-малък брой коли и те към този момент са в положение да подхващат защитни ограничения против транспортни средства на своята територия, които не дават отговор на условията, без да е належащо да чакат органа, издал утвърждението на вида, да предприеме дейности.

Надзор на европейско ниво: в допълнение Комисията към този момент може да прави инспекции за сходство на транспортните средства в лаборатории или на пътя. В случаите, когато производителите нарушават законодателството в региона на одобряването на вида (например като употребяват измервателно-коригиращи устройства или показват подправени декларации), Комисията може да разпореди евакуиране от пазара в целия Европейски Съюз и да наложи наказания на тези производители на стойност до 30 000 EUR на автомобил. До момента единствено националните органи, издали утвърждение за съответния вид коли, можеха да постановат такива ограничения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР