снимка: Петел, архивЗаседание за проверка на готовността за зимния сезон

...
снимка: Петел, архивЗаседание за проверка на готовността за зимния сезон
Коментари Харесай

Варна отчете добра подготовка за зимата, очаква се да е мека

снимка: " Петел ", списък

Заседание за инспекция на готовността за зимния сезон се организира в Община Варна. На него стана ясно, че по данни на метеоролозите се чака мека зима с превалявания под нормите и температури над нормалното за сезона, оповестиха от пресцентъра на общината.

Четири компании са ангажирани с поддръжка на уличната мрежа при зимни условия - „ Инфраексперт ” ЕООД дава отговор за регион „ Одесос “;  „ Хидрострой АД “ - за „ Приморски “; „ ЗМБГ “ АД - за „ Аспарухово “, с. Звездица, с. Константиново; „ Инжстройинженеринг ” ЕООД  - за „ Вл. Варненчик “, с. Казашко, с. Тополи,  за регион „ Младост “ и с. Каменар. Всяка от компаниите би трябвало да разполага за дежурствата с най-малко 5 броя машини, с дежурен диспечер и водачи.  При нужда имат обвързване да обезпечат в допълнение съоръжение – мини челни товарачи, багери, фадроми.

Училищата и детските градини,  детските ясли и обществените звена в общината са обезпечили отопление, лекарства и хранителни артикули. Доставени са сол и пясък. Всички отоплителни уреди са минали наложителен годишен обзор от лицензиран механически контрол. Във Варна 25 учебни заведения и 34 детски градини се отопляват с газьол, 13 учебни заведения и 9 детски градини – с природен газ, 7 учебни заведения и 9 детски градини са клиенти на топлофикационното сдружение,  а 5 детски градини употребяват за отопление електрически котли или климатици. При нужда шефовете на детските градини и учебни заведения могат да подадат поръчки за по-ранно включване на топлото от топлофикационното сдружение.

В складовете на Домашния обществен патронаж се поддържа наличност от хранителни ресурси за три дни за 550 консуматори на услугата и 515 потребители на Обществената столова. Осемте центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи имат ресурс от хранителни артикули и е обезпечено отопление. Комплексът за обществени услуги за възрастни хора „ Гергана “ разполага с гориво за отопление и чака ново зареждане. Газифицирана е постройката на Дневен център за деца и младежи с умствена назадничавост „ Св. Йоан Златоуст “, разполага с нужния запас от гориво и хранителни артикули за 2 дни. Звено „ Майка и бебе “ е с потенциал 8 майки и 12 деца, разполага с 2 свободни места. Осигурени са ресурси от хранителни артикули, а отоплението е с локално парно на ток. Капацитетът на ЦНСТ „ Другарче “ е напълнен. Центърът се отоплява на ток. Домът за остарели хора „ Св. Иван Златоуст “ е с потенциал от 43 места, все още разполага с 2 свободни и също е квалифициран за зимния сезон. Автомобилите на Домашния обществен патронаж, Приют за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица и Комплекс за обществени услуги за възрастни хора " Гергана " са пригодени за работа при зимни условия.

Изготвен е лист с хората, които са на хемодиализа, за поддръжка при нужда.

От общинското сдружение „ Градски превоз “ ЕАД обявиха, че рейсовете са готови за зимата, осъществен е инструктаж на водачите, компанията разполага с машини и пясък за разчистване и обезопасяване на паркинга на сдружението.

От „ Енерго-Про “ оповестиха, че за територията на община Варна са обезпечени 50 екипа за 24-часови наряди, има и дежурна спешна група.

От „ ВиК-Варна “ рапортуваха, че са извършени мероприятия за подготовка на работа в есенно-зимни условия. Направена е профилактика на главните основни водопроводи.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР