Снимка: Петел, архивНарастващият брой новозаразени с коронавирус накара Гърция да

...
Снимка: Петел, архивНарастващият брой новозаразени с коронавирус накара Гърция да
Коментари Харесай

Българите, които не са ваксинирани, трябва да имат PCR тест при влизане в Гърция

Снимка: Петел, списък

Нарастващият брой новозаразени с ковид накара Гърция да вземе нови ограничения. Южната ни съседка въвежда спомагателен тест за ковид за идващите от България, които не са имунизирани и не са преболедували, като наложителен PCR или Rapid тест ще се прави на съответния граничен пункт при влизане в страната.

По информация на българското посолство в Атина, при позитивен резултат от теста жителите ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина. Глобата за неспазването ѝ е 5000 евро.

Освободени от условието са жителите, които имат документ за имунизация за COVID-19, годен 14 дни след довеждане докрай на имунизационния курс или увещание за преболедуване, издадено не по-рано от 30 дни и не по-късно от 180 дни след преболедуването.

Припомняме, че при влизане на гръцка територия, жителите, които не са имунизирани или не са преболедували ковид, следва да показват отрицателен резултат от тест по метода PCR, изработен не по-рано от 72 часа от влизане в страната или негативен бърз (антигенен) тест, изработен до 48 часа преди пътуването.

Остава наложително попълването на Passenger Locator Form (PLF).

Придружителите на диагностицирани с COVID-19 имат опция да избегнат карантината и да се завърнат в страната, от която са пристигнали, при изискване че имат 2 негативни резултата от направени PCR или rapid проби в границите на 24 часа и носят от самото начало маска вид N 95.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР