Снимка: Петел, архивГърция и Турция, които са съюзници в НАТО,

...
Снимка: Петел, архивГърция и Турция, които са съюзници в НАТО,
Коментари Харесай

НАТО: Гърция и Турция ще преговарят за Средиземноморието. Гърция отрича

Снимка: Петел, списък

Гърция и Турция, които са съдружници в НАТО, се съгласиха да договарят за отбягване на инцидентни конфликти в Източното Средиземноморие, сподели през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, представен от Ройтерс.

" След като организирах разисквания с гръцките и турските водачи, двамата съдружници се съгласиха да водят механически договаряния в НАТО за да открият механизми за отбягване на боен спор, с цел да понижат заплахата от катастрофи и случайности в Източното Средиземноморие ", сподели Столтенберг, добавя Българска телеграфна агенция.

По-късно гръцки дипломатически източници опровергаха известието на Столтенберг, че Гърция и Турция са се съгласили да стартират договаряния в границите на Алианса за деескалация на напрежението сред тях, съобщи гръцката телевизия Скай.

" Информацията, която беше публикувана по отношение на хипотетични механически диалози в (рамките на) НАТО, не подхожда на действителността. Във всеки случай ние подкрепихме желанието на генералния секретар на НАТО да работи за установяването на механизми за деескалация в границите на НАТО. Деескалация обаче значи само неотложно отдръпване на всички турски кораби от гръцкия континентален шелф ", са споделили дипломатическите източници.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР