Снимка от срещата през август 2019-та между Владимир Путин и

...
Снимка от срещата през август 2019-та между Владимир Путин и
Коментари Харесай

Дмитрий Рогозин: пречат ни санкциите и липсата на частни космически компании

Снимка от срещата през август 2019-та сред Владимир Путин и Дмитрий Рогозин. Фото: Роскосмос

. Ръководителят на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин призна кои са най-големите проблеми на галактическия бранш – глобите и неналичието на частни галактически компании. Това стана ясно по време на негово изявление за телевизионния канал Россия 24.

“Ще сме щастливи, в случай че частните компании се появят в Русия. Но това е специфичност за нашата страна – у нас няма подобен огромен свободен капитал като да вземем за пример в Съединени американски щати ”, безапелационен е Рогозин. 

Все отново в Русия има няколко частни компании. По думите на Рогозин Роскосмос не им се бърка от бюрократична позиция. 

Голяма спирачка за развиването на съветската космонавтика се оказват и западните наказания. “Това е изкуствено ограничаване, което ни принуждава да се нагаждаме. Разбира се, поради глобите у нас не може да стане по-добре. Те ни лимитират доста мощно. И най-важното ограничаване е в региона на микроелектрониката. Това е най-сложният проблем, който изпитваме ”, счита Рогозин.

Междувременно по думите на шефа Русия води договаряния с Турция, Индонезия и Унгария. “Тези страни желаят да изпратят собствен личен космонавт, те желаят да си сътрудничат с Роскосмос ”, споделя той. 

Инфо: Наказателен кодекс 1, 2 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР