Снимка от днешното завръщане на кораба “Крю Драгън. Photo credit

...
Снимка от днешното завръщане на кораба “Крю Драгън. Photo credit
Коментари Харесай

УСПЕХ: Пилотираният космически кораб Крю Драгън с шестата си експедиция до МКС се завърна на Земята!

Снимка от днешното завръщане на кораба “Крю Драгън ”. Photo credit: NASA TV

Тази заран в 07:15 ч. българско време се завърна пилотираният галактически транспортен съд на СпейсЕкс “Крю Драгън ” с астронавтите на НАСА Стийв Боуен и Уорън Хобърг, космонавта на Роскосмос Андрей Федяев и астронавта на ОАЕ Султан Ал Неяди.

Това бе шестата дълготрайна експедиция, която компанията на Илон Мъск извози към Международната галактическа станция по програмата на НАСА за комерсиални пилотирани транспорти. Напомням на читателите, че седмата излетя на 26-ти август и ще продължи до 2024 година, като тя се състои от астронавта на НАСА Жасмин Могбели, астронавта на ЕКА Андреас Могенсен, космонавта на Русия Константин Борисов и астронавта на Япония Сатоши Фурукава.

Междувременно през днешния ден СпейсЕкс изстреля сполучливо ракета “Фалкън 9 ” с партида от 21 спътника “Старлинк ”. Това бе 62-рата задача за компанията през годината, включваща ракети от фамилията “Фалкън ” и 63-тата общо, в случай че включваме и “Старшип ”. Така СпейсЕкс счупи върха от 2022 година за максимален брой изстрелвания в границите на една календарна година.

Видеозапис от завръщането на кораба “Крю Драгън ”:

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР