Снимка: novini.bgМисля, че никой не беше изненадан от подобни връзки.

...
Снимка: novini.bgМисля, че никой не беше изненадан от подобни връзки.
Коментари Харесай

Бивш главен секретар на МВР: Свидетели получават амнезия при случаи като с Очите, не съм оптимист за делото

Снимка: novini.bg

Мисля, че никой не беше сюрпризиран от сходни връзки. В момента, който и да е незаконен бизнес не може да съществува, без да има чадър от страна на политици, специфични служби и Министерство на вътрешните работи.

Това сподели пред Novini.bg бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов по отношение на ареста на Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул. Припомняме, че дружно с него бяха задържани някогашният народен представител с два мандата от листата на Движение за права и свободи Несрин Узун и общинския консултант от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев.

Обществена загадка по Южното Черноморие е, че босът на проведената престъпност там е Димитър Желязков. Нормално е хората да не се стряскат от сходни връзки, защото имахме многократни такива прояви – съвсем не е имало закононарушение, при което да не се е оказало, че в последна сметка има връзки с политици. През последните 7-8 месеца имаше няколко убийства и част от убитите бяха свързани с настоящи политици, съобщи Радулов.

В актуалните условия по-дребната престъпност като обирите са всекидневие, а проведената престъпност е в комфортна за нея сенчеста позиция, по-рядко се чува за нея, и то когато става дума за случаи като този с Митьо Очите. Върху него се концентрира публичното внимание - към него постоянно се случват всякакви неща, уточни някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Бизнесът по морето е необикновен и доста печеливш. В която и да е сфера на туризма сходни незаконни групи имат доста мощно въздействие. Почти няма сезон, който да не стартира със кавги, спорове, пердах. След първия месец всичко се урегулира и всички си знаят коя е тяхната територия и не се бъркат един на различен, само че в последна сметка всички са подвластни от локалния главатар, който в нашия случай е Митьо Очите. Понеже незаконният бизнес не е сезонен като туризма, има доста други неща, които се правят в Бургас, Митьо Очите се занимава с рекет, с така наречен протекция на който и да е бизнес, от който се изкарват пари, и вземат своята полагаема част. Това несъмнено се знае от както от органите за публичен ред и сигурност, по този начин и от локалните политици. Отношенията му с хората, които контактува, с социална загадка, съобщи Радулов.

Не съм оптимист по придвижването на този случай. Искрено се надявам да е по този начин, както твърди прокуратурата – че разполагат с стоманени доказателства за осъществена незаконна активност от Митьо Очите, само че ние неведнъж сме били очевидци по какъв начин прокуратурата насочат в общественото пространство такива изказвания, а по-късно делата стартират да се точат с години, част от очевидците се отхвърлят от показанията си, част от тях получават " амнезия " и не помнят какво в действителност се е случило, а някои даже си отиват от този свят. Не съм сигурен, че това, което е подела прокуратурата, може да докара до надвит за нея край. Тук въпросът е до качеството на събраните доказателства и до метода, по който обвиняването ще се държи, тъй че да може да потвърди незаконна активност, сподели още Николай Радулов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР