Снимка: Нова тв.Вчера отново имаше недоволство срещу мръсния въздух в

...
Снимка: Нова тв.Вчера отново имаше недоволство срещу мръсния въздух в
Коментари Харесай

Пореден протест срещу мръсния въздух в София

Снимка: Нова тв.

Вчера още веднъж имаше неодобрение против мръсния въздух в София. Жители на столичния квартал " Красна поляна " излязоха на протестно шествие. Според тях замърсяването идва от жителите на виетнамските общежития, заяви Нова тв. Оплакванията на хората са против непрекъснатото изгаряне на боклуци, набезите, както и отделянето на азбест от постройките на общежитията, който е канцерогенен. Жителите на „ Красна поляна ” упорстват СОС да дефинира краен период за премахването на постройките, както и да предложи проект за усвояването на терена. Протестиращите подписаха и специфична петиция с настояванията си, която ще бъде изпратена до омбудсмана Мая Манолова. Движението в региона бе блокирано, като се пропускаха единствено рейсовете на градския превоз. Шествието на протестиращите доближи до бул. „ Вардар ”.
Германските управляващи обмислят въвеждането на безвъзмезден публичен превоз в най-замърсените си градове.
Идеята се загатва в писмо до европейския комисар за околната среда Кармену Вела и е подписано от министрите на Германия на околната среда и превоза Барбара Хендрикс и Кристиан Шмит, както и от шефа на кабинета на канцлера Петер Алтмайер. Германия е застрашена от правосъдни дейности от страна на Европейската комисия поради качеството на въздуха. Мярката се разисква като средство да се понижат пътуванията с персонални коли, защото Германия е застрашена от наказания от Брюксел за това, че не е направила задоволително, с цел да редуцира нездравословните излъчвания от азотен диоксид. Има и оферти да се обособят " зони на ниски излъчвания ", които ще обиден тежкотоварния превоз, означи ДПА.
Вела заплаши да заведе дело в Съда на Европейски Съюз, в случай че не бъде задоволен от предложенията на Берлин. Брюксел даде на Германия и осем други замърсяващи страни членки последна опция да показват нови ограничения, с цел да се понижат излъчванията от Автомобилите и да се покрият стандартите на Европейски Съюз за качество на въздуха. Германският проект планува за експериментален интервал да се вкара безвъзмезден публичен превоз в градовете Бон, Есен, Ройтлинген, Манхайм и Херенберг.
На 22 февруари Федералният административен съд в Лайпциг ще се произнесе за законосъобразността на възбраните за потребление на коли. Решението му може да промени напълно нещата за най-замърсяващите градове, които може да бъдат принудени да вкарат някаква форма на възбрана за потреблението на коли.България също е застрашена от наказания, а в София беше въведен " зелен билет " от 1 лев за пътешестване по всички линии на градския превоз в дни с високи равнища на фини прахови частици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР