Снимка на земния изгрев от 100-километрова височина, докато в Австралия

...
Снимка на земния изгрев от 100-километрова височина, докато в Австралия
Коментари Харесай

НЕУСПЕХ: Хакуто-Р изразходил горивото си преждевременно по време на кацането на Луната

Снимка на земния изгрев от 100-километрова височина, до момента в който в Австралия имаше слънчево затъмнение. Image credit: ispace

Частната галактическа компания айспейс откри повода за спирането на сигнала в края на спускането на “Хакуто-Р ” към повърхността на Луната. Инженерите са открили, че горивото на борда на галактическия уред е почнало да привършва.

Когато това се случило, скоростта се е нараснала внезапно. Скоро по-късно сигналът прекъснал. Базирано на тези данни се смята, че има огромна възможност кацането да е било по-твърдо от качествата на “Хакуто-Р ” да го преживее.

Понастоящем се организира подробен разбор на телеметричната информация, с цел да се откри какво е довело до преразхода на гориво.

Въпреки очевидния крах, от айспейс са удовлетворени, че задачата “Хакуто-Р ” е изпълнила огромна част от дилемите. На Земята са изпратени данни, които ще оказват помощ при планирането на идващите две задачи. Те към този момент са в развой на разработка. “Мисия 2 ” на “Хакуто-Р ” ще излети през 2024 година.

Инфо: айспейс

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР