Снимка на новородено бебе от Добрич впечатли потребителите на социалните

...
Снимка на новородено бебе от Добрич впечатли потребителите на социалните
Коментари Харесай

Новородено от Добрич в носия стана хит

Снимка на новородено бебе от Добрич впечатли потребителите на обществените мрежи. Родителите на дребния Станислав решили да го облекат с национална носия на изписването му, заяви Нова телевизия.

На 13 юли Донка и Костадин Терзиеви от Добрич станали родители на прелестен наследник. Нарекли го Станислав, на дядо му. Бебето било чакано две години. Идва след лекарска интервенция.



„ Препоръчаха ни доктор в „ Майчин дом ” във Варна, с помощта на тях, още първия път след направената инсеминация се получи щастието, което сега е неописуемо и не можем да спрем да му се радваме ”, споделя майката Донка Теризева.

Идеята Станислав да бъде изписан в национална носия хрумнала инцидентно на Донка. Дори още не знаела дали ще има момче или момиче. После, и двамата с бащата решили да сложат ризи с шевици.

„ Около 3 март напълно инцидентно ми се появи в интернет пространството уебсайт с национални носии. Видях, че има и бебешки комплекти. Още не знаех пола на бебето, само че бях решила, че той или тя, ще бъде облечен с такава носия. Поръчах я откакто разбрах пола ”, споделя майката.



Носията е цялостна – от дребните чорапчета, до шапката и елечето.

„ Идеята ни е била да си имаме фамилна фотография. Тъй като му татко му е учил в Котел, свири на гайда. Дядо му е имал оркестър, свири на акордеон. Реших, че може и той след време да последва тяхната заложба ”, прибавя Донка.



„ Говорили сме си, че, когато имаме дете, желаеме да го забележим облечено в носия, както аз съм бил по концерти, по представления ”, споделя Костадин.

Родителите мечтаят детето им да продължи родовата традиция с националната музика. Искат да го научат да цени българското.



„ Времето ще покаже, само че имам вяра да стане музикант ”, споделя таткото.

„ Може би, националната музика и българските обичаи малко са поизместени от другите. Затова, уповавам се, да резервира тази жила в фамилията. Прадядовците му са свирили на национални принадлежности, баба му е пяла по концерти ”, прибавя Донка.

Семейните събирания за 25-годишните родители постоянно са съпроводени с национална музика.

nova.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР