Снимка на хондураско дете, плачещо докато американски граничен патрул претърсва

...
Снимка на хондураско дете, плачещо докато американски граничен патрул претърсва
Коментари Харесай

Кадър на плачещо дете на US границата с Мексико стана снимка на годината

Снимка на хондураско дете, плачещо до момента в който американски граничен патрул претърсва майка му, получи премията " Уърлд прес фото " за 2019 година, съобщи Асошиейтед прес.

Снимката на Джон Мур, работещ за организация " Гети ", демонстрира 2-годишната Янела Санчес и майка й Сандра Санчес, откакто те били арестувани на 12 юни предходната година. Тя провокира спор за строгата политика на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка с мигрантите, която включва делене на фамилии, арестувани на границата с Мексико.

Американското сп. " Тайм " разгласява фотографията на Мур на корицата си, предизвиквайки отвращение против програмата за делене на фамилии. Но по-късно бащата на Янела сподели пред английския в. " Дейли мейл ", че щерка му не е била разделяна от майка си и двете са останали дружно. Списанието обаче отбрани потреблението на фотографията, заявявайки, че тя е " уловила залозите на момента ".

" Мисля, че тази фотография докосна сърцата на толкоз доста хора, както докосна и моето, тъй като придава човешки измерения на една по-голяма история ", споделя фотографът в изказване, оповестено от уредниците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР