Снимка МОВ рамките на Срещата на министрите на отбраната на

...
Снимка МОВ рамките на Срещата на министрите на отбраната на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със секретаря по отбраната на САЩ Джеймс Матис

Снимка МО
В рамките на Срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО в Брюксел, през днешния ден, 15 февруари, се организира среща сред министъра на защитата Красимир Каракачанов и Джеймс Матис, секретар по защитата на Съединени американски щати, оповестява Министерство на защитата..

По време на диалозите били разисквани настоящи въпроси на двустранните връзки. Двете страни обявиха заинтригуваност от значително разширение и задълбочаване на съдействието по необятен кръг от тематики, в това число и за реализацията на плановете за рационализация на Българската войска. Секретарят по защитата на Съединени американски щати с признателност одобри отправената му покана за посещаване в България.

Двамата министри разгледаха и водещи тематики от дневния ред на Алианса в подтекста на предстоящите решения на срещата на най-високо ниво на НАТО през юли 2018 година

Отчитайки ролята на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, министър Каракачанов и министър Матис размениха отзиви по отношение на процесите на усилване на европейската защита в границите на Европейски Съюз и взаимоотношението НАТО – Европейски Съюз.

На 16 февруари, министърът на защитата Красимир Каракачанов ще се причисли към българската делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, която ще взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР