снимка: МОСВУчастниците в спасителната акция край Камен бряг може да

...
снимка: МОСВУчастниците в спасителната акция край Камен бряг може да
Коментари Харесай

МОСВ: Да наградим участниците в спасителната акция край Камен бряг

снимка: Министерство на околната среда и водите

Участниците в избавителната акция край Камен бряг може да бъдат наградени.

Министърът на околната среда и водите Асен Личев приветства благополучния завършек на избавителната интервенция по изтеглянето на авариралия транспортен съд „ Вера Су “, откакто от него бяха източени и последните количества от наводнения товар.

С привършване на дейностите по разтоварване и обезопасяване на кораба е отстранен рискът от замърсяване на морските води в региона на Защитена околност „ Яйлата “, а с това и рискът за здравето и поминъка на хората от района.

Министър Личев разпореди правене на лист на участниците в избавителната интервенция, с цел да бъдат препоръчани за държавна респект. " Те реализираха един комплициран проект в 9 стъпки, изпълнен с хирургична акуратност, и направиха по този начин, щото обвиняванията към страната и морската общност да отпаднат. Такава интервенция в тъмната част от деня може да се извърши от малко на брой в света ", акцентира министърът.

Той изрича благодарност към наблюдаващите екипи на Министерство на околната среда и водите, които в продължение на месец работиха в непрестанен режим при нелеки условия за следене на положението на водите в Черно море.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР