СНИМКА: МОСВНазначени са директори на трите национални парка Рила, Пирин

...
СНИМКА: МОСВНазначени са директори на трите национални парка Рила, Пирин
Коментари Харесай

Назначиха нови директори на трите национални парка

СНИМКА: Министерство на околната среда и водите

Назначени са шефове на трите национални парка Рила, Пирин и Централен Балкан след извършен конкурс, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

В Дирекция Национален парк Рила (ДНП Рила) на позицията встъпва Красимир Андонов. Андонов постъпва на работа в ДНП Рила още през 2002 година, заемал разнообразни експертни длъжности, като през 2010 г.-2013 година и 2015-2022 година е заемал длъжността шеф на ДНП Рила.

Завършил е магистратура в ПУ Паисий Хилендарски, Пловдив, със компетентност Биология и химия.

В Дирекция Национален парк Централен Балкан (ДНП ЦБ) на поста остава Николай Гоцков, който досега бе назначен на длъжността до осъществяване на конкурс. Той е работил в органите на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, общинските администрации на Казанлък и Павел баня.

Завършил е Право в СУ " Св. Климент Охридски ", „ Охрана на публичния ред и обезпечаване на безвредно придвижване по пътищата “ в Академията на Министерство на вътрешните работи, предава 24 часа.

В Дирекция „ Национален парк Пирин “ (ДНП Пирин) за шеф е назначен Росен Баненски, който също е дълготраен чиновник на парка. От 1995 година същият е заемал разнообразни експертни длъжности, като през 2013 г.-2022 година е шеф на ДНП Пирин.

Баненски е приключил ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий ", бакалавър със компетентност Стопанско ръководство, магистър е със компетентност Туризъм.

„ Представените и предпазени пред комисията концепции на спечелилите състезанието дават отговор в най-висока степен на политика по запазване на предпазени територии. Акцент в представянето си и тримата, поради опита като ръководители, слагат върху проблеми, свързани с организацията и структурите в националните паркове, като дават съответни оферти за оптимизация и възстановяване на ръководството и контрола. Същите в най-висока степен по време на интервютата са посочили задълбочени знания и експертиза, учредителен опит и лидерски качества, основни за осъществяване на служебните им отговорности “ се споделя в претекстовете на Министерство на околната среда и водите.

Конкурсът за избор на шефове на парковете е извършен в три стадия, а претендентите са били общо 12 – 5 за Централен Балкан, също толкоз за Рила и двама за Пирин. Единият претендент за Пирин обаче не се е явил на представянето и отбрана на идея.

„ Въз основа на цялостното показване, отбраната на концепциите и показаните визии за подсилване и развиване на националните паркове назначената комисия взе решенията за окончателните резултати на претендентите и класирането им “ се споделя още в известието на Министерство на околната среда и водите.

От уеб страницата " Еко Новини " оповестяват, че шефовете на Национален парк Рила и Пирин, назначени през март 2022 година от екипа на Борислав Сандов, са били без конкурс, с изискването, че са краткотрайно на този пост до провеждането на конкурс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР