Снимка: Моряк ще напълни стадиона в Старо Оряхово за мача

...
Снимка: Моряк ще напълни стадиона в Старо Оряхово за мача
Коментари Харесай

Канаваро: ФК „Моряк” ще напълни стадиона в Старо Оряхово за мача със Спартак

Снимка:

„ Моряк ” ще изпълни стадиона в Старо Оряхово за мача със Спартак, сподели за „ Петел ” капитанът на четвъртодивизионния отбор Николай Димитров-Канаваро.

Както е известно, двата тима ще се срещнат в дуел от шампионата за Купата на аматьорската лига, който ЗС на БФС Варна насрочи за 16 септември (сряда) от 17 часа на изкуствения терен в Старо Оряхово.

„ На стадиона разполагаме с към 700 седящи места и се надявам най-малко 500 да бъдат запълнени. Входът ще е безвъзмезден, а до дни ще разпространим брошури за срещата по селата в близост. Целта ни ще бъде да затрудним Спартак, до момента в който сме свежи, само че по-важно е на 16 септември да се получи футболен празник за Старо Оряхово. ”, добави 43-годишният Димитров, който е младеж на Спартак.

„ В нашия отбор нямаме известни имена. Освен мен в състава е и различен ученик на школата на Спартак – Цветозар Илиев, прочут като Зарко. Той игра за представителния отбор на Спартак в два мача за Купата на България преди 21 години, когато тимът се водеше от Вили Вуцов. При нас е и 17-годишният младеж на Черно море Ясен Минчев, на който „ моряците ” няма да разчитат този сезон. Онзи ден той вкара хеттрик при успеха ни в контрола над Вълчи дол. Другите в тима са от нашето село, околни села, имаме и варненци. ”, добави Канаваро.

„ Моряк 16 ”, както е регистриран отборът, е основан през 2016 година. Три сезона играе в „ Б ” регионална група, а от този сезон за първи път ще взе участие в шампионата на „ А ” регионална група. В  мач от първия кръг в неделя оряховци гостуват на Черноморец в Чернево.



Иначе Старо Оряхово имаше постоянен тим през предишния век, който носеше името Черно море. Той е играл в зоните до 1992 година, а по-късно за малко тимът е възобновен през интервала 1999/2002.

Най-известното футболно име от Старо Оряхово несъмнено е Иван Петров, някогашният централен нападател на Спартак.

„ Бях на 10 години, когато стартира да се играе футбол в нашето село – през 1965 година. По играта с топка ни увлякоха учителят по химия Жеко Дарданизов и учителят по физическо Яне Купенов. След часовете хвърляхме учебниците и почвахме да играем. В началото играехме по махали, имахме и шампионати на махалите. Помня, че всички, които се запалвахме по футбола, гледахме международното в Англия през 1966 година на един тв приемник в читалището. После направиха и терена. Бях на 16 години, когато започнах да играя за мъжете на Черно море ”, връща се обратно във времето за „ Петел ” Иван Петров.

„ Сега имаме освежен стадион, само че по този начин и не можах да схвана за какво теренът е с изкуствена трева, откакто единствено пътят го разделя от чимовете, с които Старо Оряхово доставя доста игрища у нас. Знаете, че футболисти се вършат на естествена трева, а в родното ми село можем да си позволим такава в обилие и да създадем примерен терен. ”, добавя Петров.

---

На фотографията: Николай Димитров е предпоследният отляво надясно при клекналите, с капитанската лента на лявата ръка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР