снимка: Митко Иванов, читателВарна е мръсна, Варна е по-запусната отколкото

...
снимка: Митко Иванов, читателВарна е мръсна, Варна е по-запусната отколкото
Коментари Харесай

История от Варна в Петел: Един чужденец сам изчисти градинка, през това време платените метачки му се подиграваха

снимка: Митко Иванов, четец

Варна е мръсна, Варна е по-запусната в сравнение с през предходни лета, наподобява зле и мъчно може да претендира за освен това от елементарен недодялан град, въпреки и с изход на море. Това повтарят все по-често и гостите, и жителите на града. 

Защо е по този начин? Отговор на въпроса дава Митко Иванов, чужденец, който за непрекъснато живее във Варна и се оказва по-ревностен варненец от доста други. Той описа история, която просто ще публикуваме, даже и без редакторска интервенция. Всички заключения и мнения оставяме на вас:

" Искам да споделя една преживелица през днешния ден на площад Лаврентий.
Още преди седмица най учтиво помолих чиновници на почистваща компания ЗМБГ Варна да махнат този прахоляк от плочки.
За страдание даже след седмица никой не изчитил това. Днес отново помолих ги за това, само че никой не отреагирах на моята тъжба.
След това взех решение напряко пред тях самичък ще изчистя всичко това. Когато чистих това, вместо помощ получих единствено насмешки и усмихнати погледи от 9 чиновници. След малко пристигнала и тяхна шефка, само че и тя проигнорираха моята тъжба и по-късно всички отпътуваха, до момента в който аз продолжава шетам.
За всичко това лишава ми най-малко половин час, тъй като беше доста изсъхнал и пълен пласт от тиня, става единствено с телена четка и шпател.
Това е в сущност не индивидуален случай, още преди година чистих това място от тиня най-малко два пъти, т.е. казуса е система.
Съжалявам за неточности, чужденец съм. "

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР