Снимка: Министерски съветНе искам дори да мисля, че може да

...
Снимка: Министерски съветНе искам дори да мисля, че може да
Коментари Харесай

Борисов: Цяла Европа ще ни се смее, ако България блокира членството на Македония

Снимка: Министерски съвет

Не желая даже да мисля, че може да се стигне до такава степен - да подвигна ръка против Македония е неприемливо. Това бе отговорът на премиера Бойко Борисов на въпрос дали през октомври България може да блокира началото на договарянията за присъединение на Македония към Европейския съюз, оповестява скопската телевизия " Народоосвободителна въстаническа армия ", представена от Novini.bg.

``
реклама

Ако се стигне до такава степен, целият Европейски съюз ще ни се смее. Този въпрос е позорен и за двете страни - в случай че кажа " да " и моят сътрудник ще каже - в случай че ни поставите такива условия и ние ще бъдем срещу, съобщи Борисов на взаимна конференция с премиера на югозападната ни съседка Зоран Заев.

Борисов е на посещаване в страната за честването на втората годишнина от подписването на контракта за добросъседство и другарство. Той повтори няколко пъти, че България и той персонално са вложили целия си престиж през последните години за интеграцията на Македония в Европейски Съюз. Зоран е очевидец на това по какъв начин съм се борил с Франция и Германия и няма да позволим Македония да бъде блокирана. Не желая даже да си помислям за това, сподели министър председателят.

Борисов прикани експертните комисии на двете страни да работят всекидневно и да реализират компромис по въпроса с Гоце Делчев до месец октомври. Имам предел и знам до каква степен мога да стигна, без да бъда упрекнат в изменничество на историята. Комисиите би трябвало да намерят решение до октомври. Трябва да се реализира компромис, акцентира Борисов.

Сгреших, когато ви нарекох " северномакедонци " и се оправдавам. Това сподели министър-председателят в отговор на публицист от македонска медия във Владата на Република Северна Македония. На днешното съвещание се извиних. Сега вие отново ме питате и аз отново се оправдавам, щом това ви е значимо. А преди този момент споделих, че Гоце Делчев е българин, който се е бил за свободата на Македония. За да не ми задавате сходни въпроси отсега нататък, във връзка тематики, свързани с Гоце Делчев, въстания, организации, Вътрешна македонска революционна организация, към този момент се обръщайте към ръководителя на комисията проф. Ангел Димитров. Искам да избегнем сходни сюжети с политически нападки след това, изясни Борисов, представен от " Фокус ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР