Снимка Министерски съветДържавите трябва да инвестират в дигиталните инструменти, в

...
Снимка Министерски съветДържавите трябва да инвестират в дигиталните инструменти, в
Коментари Харесай

Борисов направи изявление по въпросите на дигиталното образование

Снимка Министерски съвет

" Държавите би трябвало да влагат в цифровите принадлежности, в рационализация на образователния развой и в образование на самите учители. Защото отмина времето, когато щом завършиш висше обучение или защитиш компетентност, с това да завършва образованието. “

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който взе присъединяване онлайн в Срещата на върха по обществени въпроси на Европейски Съюз в Порто. 

 
В тази връзка министър председателят Борисов посочи, че България поддържа начертаната в Плана за деяние за Европейския дирек на обществените права цел, съгласно която до 2030 година минимум 60% от всички възрастни лица следва да вземат участие в образование всяка година.

Пред участниците във форума министър-председателят Борисов подчертава върху нуждата в идващите години да се доближи високо равнище на цифровизация, което може да се осъществя със залагането на този значим приоритет в програмата на държавните управления на страните членки.

Борисов уточни извънредно значимата роля на осведомителните технологии в актуалния живот и добави, че един от суперкомпютрите на Европа се намира в България, издигнат е и е подготвен за употреба.

В рамките на изявлението си министър председателят означи, че българското държавно управление в последните години влага извънредно доста в просветителните система и инфраструктура, реализира двойно нарастване на учителските хонорари и бе положена основата за сполучливо онлайн образование във всички класове. „ Така че съм оптимист, защото хората бързо схванаха, че би трябвало през целия си живот да се образоват, с цел да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда “, добави министър-председателят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР