Снимка Марица.бгМощна подкрепа получава от пловдивчани д-р Иван Димитров, който

...
Снимка Марица.бгМощна подкрепа получава от пловдивчани д-р Иван Димитров, който
Коментари Харесай

Мощна подкрепа! Над 5000 пловдивчани бранят д-р Димитров

Снимка " Марица.бг "

Мощна поддръжка получава от пловдивчани доктор Иван Димитров, който простреля Жоро Плъха. Над 5000 души се събраха на втория митинг пред постройката на Второ районно управление (на МВР). Продължават да прииждат хора.

Таксита по бул. „ Васил Априлов “ надуват клаксоните в подрепа на лекаря. Същото вършат водачите на коли и рейсове, които минават по булеварда, предава кореспондент на Марица.бг.

 Патриотични песни, в това число и „ Шуми Марица “, звучаха преди формалния старт на митинга.

 Много лекари от Пловдив са тук, с цел да желаят независимост за сътрудника си. Тук е ръководителят на Районната лекарска гилдия доктор Георги Кръстев.  Той сподели, че лекарската гилдия в Пловдив ще излезе със специфична декларация, това ще стори и  Софийската лекарска гилдия, която също поддържа доктор Димитров.

Всички присъстващи са обединени към настояването задържаният доктор да бъде незавбавно освободен, както и бъде инициирана смяна в закона при самозащита. „ Прокуратурата да не употребява почивните дни, а да работи с цел да бъде освободен доктор Димитров “, съобщи един от уредниците на митинга.

Всеки миг ще тръгне протестно шествие към прокуратурата по бул. " Шести септември ". Хората искат  да беседват с дежурния прокурор.

" Докторът да бъде неотложно освободен, да бъде препоръчан за медал за цивилен заслуги,а  в случай че го санкционират президентът да го помилва ", съобщи пред хората депутатът от Оперативна програма Павел Шопов.  Той се разгласи и смяна в закона за неизбежната самозащита.

На митинга дойдоха  някогашният народен представител доктор Димитър Шишков,  общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Камен Шишманов и др.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР