снимка: Live.Varna.bgОще два буса, пригодени за хора с увреждания, купува

...
снимка: Live.Varna.bgОще два буса, пригодени за хора с увреждания, купува
Коментари Харесай

Обещание от кмета Портних: Варна ще има още два автобуса за хора в увреждания

снимка: Live.Varna.bg

Още два буса, пригодени за хора с увреждания, купува Община Варна. В момента върви процедура по доставката им, след което следва да бъдат оборудвани. Така общинският автопарк, който могат да употребяват хората със специфични потребности, ще предлага общо 8 транспортни средства.

В момента наличните 6 буса се употребяват доста интензивно от към 2000 души. Това разгласи кметът Иван Портних на празненство, по време на което бяха наградени деятели от Обществения съвет за обществена рехабилитация и интеграция на хората с увреждания. В него вземат участие представители на 31 неправителствени организации. За дейната им работа бяха отличени доктор Радко Радев  –  ръководител на  Дружество на инвалидите - Варна; Обретен Михов  –  представител на Съюз на инвалидите в България в община Варна; Елка Кръстева - председател на Асоциация „ Човешки права - малко по малко “; Д-р Йорданка Ненчева  –  ръководител на УС  на Асоциация „ Да съхраним дамата “; Мария Чанкова  –  член на УС на Сдружение за поддръжка на лица с умствени усложнения. 

 

" Благодаря на всички за положителното съдействие. Това е извънредно значимо партньорство за нас. Много са провокациите, пред които сме изправени, само че съм уверен, че когато гледаме в една посока и работим дружно, ще дойдат и положителните резултати “, съобщи кметът Иван Портних. Той напомни, че Община Варна продължава да развива обществената стратегия. През идната година стартира създаване на нов Център за лица с увреждания, в това число с множествени увреждания, с потенциал от 90 места. За задачата в Аспарухово ще бъдат ремонтирани две пространства. Новата обществена услуга ще бъде в поддръжка и на фамилиите на хората с увреждания, защото ще обезпечава опция и за нощувка за хората със специфични потребности.

 

„ Искам от мое име и от името на Обществения съвет да благодаря на кмета, че намира време и има предпочитание да ни оказва помощ. Ние желаеме всичко и в този момент, незабавно, само че не постоянно се получава по този начин. Затова дано с непримиримост и дебелоглав неща да стават по-добре “, сподели доктор Радко Радев. Благодарност към организациите насочи и Коста Базитов, зам.-кмет на общината. Веднага след награждаването  бе изработен доклад за свършеното през годината и оферти за работа на съвета през 2019 г.  

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР