снимка: Live.Varna.bgОбщина Варна е в процес на изготвяне на проект

...
снимка: Live.Varna.bgОбщина Варна е в процес на изготвяне на проект
Коментари Харесай

Голяма крачка към екологичен транспорт! Следващите 77 автобуса на Варна ще са електрически

снимка: Live.Varna.bg

Община Варна е в развой на правене на план за закупуване на нови екологични транспортни средства за градския превоз, заяви кметът Иван Портних. 

Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “ (ОПОС) е определил безплатна финансова помощ за общината в размер на до 70 млн. лева, като средствата ще бъдат изразходени  за електрически рейсове и тролейбуси за градския превоз.

Проектът включва закупуване ориентировъчно на 54 съчленни и 23 соло електробуси, 10 тролейбуса, закупуване, доставка и монтаж на съоръжение, уреди, обзавеждане и техника, нужна за поддръжка и обслужване на електрически транспортни средства, станциите и точките за зареждането им, ремонт и замяна на съществуващата контактна мрежа на градския превоз. Правят се финансови планове, следва окончателният брой на транспортните средства да бъде избран на база на финален разбор.

До септември би трябвало да бъдат подадени документите в Министерство на околната среда и водите, а до края на октомври да бъде осъществена оценка и да бъде подписан контракт с ръководещия орган на оперативната стратегия за безплатна финансова помощ.

С новите екологични транспортни средства автопаркът на общинската компания " Градски превоз " ЕАД ще бъде освежен на 100%. Със средства на оперативни стратегии към този момент бяха доставени 88 рейса и 30 тролейбуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР