снимка Live.Varna.bg15 комплекта пожарозащитни шлемове, ботуши, ръкавици и пожарникарски колани,

...
снимка Live.Varna.bg15 комплекта пожарозащитни шлемове, ботуши, ръкавици и пожарникарски колани,
Коментари Харесай

Община Варна дари оборудване на пожарникари доброволци

снимка Live.Varna.bg

15 комплекта пожарозащитни шлемове, ботуши, ръкавици и пожарникарски колани, както и гръдни пожарогасители получиха момчетата и девойките от Доброволното формирование към Община Варна. Дарението бе връчено от кмета Иван Портних и от комисар Тихомир Тотев, шеф на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”. Това оповестиха от пресцентъра на общината. 

Всички елементи на облеклата, закупени от Община Варна, са създадени в Чехия и Германия и дават отговор на най-високите европейски условия за пожарозащита.

„ Пожелавам Ви да няма мотиви, които постановат потреблението на новите защитни дрехи! Благодаря Ви за всеотдайността, смелостта и човещината, с които изпълнявате своя дълг към варненци по време на неволя, изключително в най-тежките дни на пандемията. Бъдете здрави “, обърна се към тях кметът Иван Портних.

„ Благодаря ви девойки и момчета, че безплатно отделяте от персоналното си време, с цел да сте готови да оказвате подпомагане, когато е належащо. Благодаря и на Община Варна за облеклата и оборудването, които дават отговор на всички условия за сигурност “, съобщи и комисар Тотев.  

Доброволното формирование включва 26 души, молбите на още 7 претендента следва да бъдат прегледани. 15 от доброволците са директно ангажирани с акции по пожарогасене.

Финансирането на формированието се реализира посредством държавно делегиран бюджет, а логистичното ръководство се управлява от Община Варна, взаимно с Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията. На събитието участваха Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна, Руси Русев, началник на доброволното формирование, Жоро Георгиев, шеф на отдел „ Дейности по отбрана на популацията “ към Община Варна.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР