Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукГражданите, които участват в блокадата

...
Снимка и видео: Отровното трио, фейсбукГражданите, които участват в блокадата
Коментари Харесай

Протестиращите прочетоха декларация с конкретни искания за оставки и реформи

Снимка и видео: " Отровното трио ", фейсбук

Гражданите, които вземат участие в блокадата на Орлов мост, излязоха с декларация, в която още веднъж приканиха за оставка на държавното управление и основния прокурор.

" Нашето гражданско непокорство и опозиция произтичат от нашия суверенитет като народ, който суверенитет определената от нас власт следва да зачита и пази. ", се споделя в декларацията.

" Нашият легитимен  митинг е разследване от бруталната корумпираност на сегашното ръководство, на безкрайните обири на публичен запас, на злоупотребата с публични фондове и европейски средства, само че и на неналичието на заслужено правораздаване, на злоупотребата с власт, на завладените държавни и публични институции,  които вместо да ползват върховенството на закона, постановат мафиотски модел на ръководство на един самозабравил се автократ и на неговата клика и подмолни кукловоди. "

Протестиращите декларират, че настояванията им са кристално ясни. Безусловна оставка на корумпираното правителство; служебно държавно управление, което да приготви, провежда и организира предварителни избори с гражданско присъединяване и контрол; оставка на Главния прокурор и избор на нов, както и промяна в правосъдната система са главните претенции.

Както към този момент ви уведомихме, по-рано през днешния ден трима мъже са нападнали палатковия лагер на кръстовището до Софийския университет, разкри Светослав Трайков във фейсбук-профила на “Отровното трио ”.

Нападателите са хвърляли камъни по палатките, влачили са ги и са счупили тентите на хора, нощували там.

На фрагментите се виждат камъни, парчета от циментови буци, с които са замеряни палатките. Има разхвърляни одеяла, завивки, посуда, счупени флагове. Полицията е на място и снема пояснения от очевидци.

След това се появи и видео от офанзивата, снимана от самите нападатели. От клипа се вижда, че нападателите, които снимат действието си, в действителност почват диалог с протестиращите - дали те са гражданското общество, кой им е дал право да блокират кръстовището и да пречат на придвижването на други хора. " Кой споделя, че тук би трябвало да има шатра? Аре хващайте и изчезвайте, че ще ви вдигнем катуна - къмпинг ли е това тука ", намесва се един от тези нападателите и се почва с разрушаването на палатките. " Аре кой от кое място е, да ви нема ", е краят на видеото.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР