Снимка: http://www.youtube.comПотребителите на Facebook, чиито лични данни са изтекли в

...
Снимка: http://www.youtube.comПотребителите на Facebook, чиито лични данни са изтекли в
Коментари Харесай

Данни на много повече хора са откраднати от Фейсбук

Снимка: http://www.youtube.com

Потребителите на Фейсбук, чиито персонални данни са изтекли в интернет са били не 50 милиона, а 87 милиона.
Това заяви Майк Шрьопфер - най-високопоставеният софтуерен управител в обществената мрежа - в обява в блога си, предава ClubZ. В известието написа, че над 70 млн. от тези 87 милиона са консуматори от Съединени американски щати. В президентските избори през есента на 2016 година гласоподаваха към 126 милиона американски жители. При това състояние, в случай че се допусне, че зад всеки от засегнатите профили във Фейсбук стои обособен действителен човек с изборни права - то цифрата звучи стряскащо. До момента се смяташе, че компанията Cambridge Analytica е имала нерегламентиран достъп до данните на 50 млн. профила в мрежата.
Новите данни, обявени от Шрьопфер, демонстрират още, че не 270 000, а към 305 000 консуматори са конфигурирали приложението This Is Your Digital Life, посредством което са се събирали данните от профирите в обществената мрежа. Над 16 милиона от засегнатите профили са регистрирани отвън Съединени американски щати. От тях - английските профили са към 1 милион, 600 000 - от Канада, над 300 000 в от Австралия.
Следващата седмица Зукърбърг ще даде показания Сената на Съединени американски щати, заяви " Вашингтон пост ". Демократи и републиканци ще разпитват шефът на обществената мрежа освен за последния скандал, само че и за всички проблеми на обществената мрежа от последните години. Ден след разкриването на сюжета с Cambridge Analytica основателят на " Facebook " разгласи какви са ограниченията, които компанията ще вземе, с цел да подсигурява сигурността на данните на своите консуматори. Една от ограниченията - потребителите да виждат най-горе на стената си с вести и известия кои са дейните приложения, които употребяват и в които са регистрирани - би трябвало да бъде задействана на 9 април.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР