Снимка: Галъп интернешънъл болканСпоред 54% от българите Борисов и ГЕРБ

...
Снимка: Галъп интернешънъл болканСпоред 54% от българите Борисов и ГЕРБ
Коментари Харесай

Повече от половината българи: Борисов и ГЕРБ за рекетьори на бизнеса

Снимка: " Галъп интернешънъл болкан "

Според 54% от българите Борисов и ГЕРБ са рекетирали бизнеса, а близо 70% от хората не утвърждават държанието на Трифонов след изборите, написа

Повече от половината българи имат вяра, че Бойко Борисов и ГЕРБ са рекетирали предприемачи. Това демонстрират данните от самостоятелен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл болкан ", извършен измежду 916 души в интервала 12 - 18 май.



Участниците в изследването са запитани дали имат вяра на изказванията, че някогашният министър председател и партията му са рекетирали бизнеси. Общо 54,3% от всички респонденти споделят " да ", а 23,2% от тях споделят " не ". Само 22.5% от запитаните се двоумят. По този въпрос, предстоящо, последователите на ГЕРБ, се изричат негативно, за разлика от последователите на другите съперници на ГЕРБ и дистанцираните от политиката.
 
Общо 69.9% не утвърждават държанието на Слави Трифонов след изборите на 4 април. Причината очевидно е това, че не беше изработен опит за сформиране на държавно управление. Други 18.6% го утвърждават, а останалите не могат да отговорят. Тук отново става дума за предстояща партийна картина на отговорите: одобряващи Слави Трифонов са основно последователите на групировката му и дребна част от последователите на " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън ". Електоратът на Българска социалистическа партия в огромната си част не утвърждава решението, а същото важи в още по-голяма степен за хората на ГЕРБ.

" Българите очевидно чакат и бързо сформиране на нова власт и евентуално и поради отхвърли за сформиране на държавно управление, държанието на Слави Трифонов до този миг не среща необятно схващане оттатък границите на личните му последователи, въпреки да виждат най-вече вероятност за новите избори точно пред него ", показват от " Галъп ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР