Снимка Фйсбук/Мая МаноловаБраво на д-р Кацаров! Подкрепям го напълно за

...
Снимка Фйсбук/Мая МаноловаБраво на д-р Кацаров! Подкрепям го напълно за
Коментари Харесай

Мая Манолова: Подкрепям напълно д-р Кацаров за промяна на модела на здравната система

Снимка Фйсбук/Мая Манолова

Браво на доктор Кацаров! Подкрепям го изцяло за смяна на модела на здравната система.

От години съм паралелно до медицинските експерти в битката им за по-добри условия на труд и по-добро възнаграждение. За отпадане на лимитите на НЗОК за лечебните заведения точно „ Изправи се! Мутри вън! “ внесе промени в Закона за здравното обезпечаване в 45-ото Народно заседание. Много е ужасно, че досегашните ръководещи използваха лимитите за бухалка върху лечебните заведения. Лимитите бяха превърнати в лост за корупция и за извиване на ръце на лечебните заведения, а всичко това е за сметка на пациентите.

Това написа Мая Манолова в обществената мрежа.

Лишени от всякаква логичност досега бяха и цените на клиничните пътеки. Как е допустимо да се лекува пневмония за 766 лева за три дни, като се влагат най-малко 1600 лева от болничното заведение за лекуването на подобен пациент, а той остава там най-малко седмица?

Време е чиновническият метод в опазването на здравето да бъде сменен с действителна грижа за пациентите въз основата на стопански обоснована тактика. И въобще има нещо доста сбъркано в здравната система, която годишно коства 5,3 милиарда лева бюджет на НЗОК, над 2,6 милиарда лева за лечебни заведения, 266 млн. лева за първична помощ, 197 млн. лева за дентална помощ, а за медикаменти и медицински произведения - 1,3 милиарда лева И по този начин станаха над 8 милиарда лева за здраве годишно за най-болната нация в Европейска комисия. Тоест, за 8 милиарда лева Борисов в последните 11 години построи здравна система за групово страдалчество на всички - и лекари, и пациенти, и лечебни заведения.

Здравната грижа не е бакалски сметки. Във фокуса й би трябвало да са пациентите, лекарите и лечебните заведения и салдото сред тях на основата на строги финансови правила и ясна цел - да спрем да сме най-болната нация в Европейски Съюз. Кога?

Поздравявам лекар Кацаров за смелата позиция!, написа още Мая Манолова в персоналния си профил във фейсбук.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР