Снимка ФокусУнгарският държавен секретар по въпросите за църквата, гражданството и

...
Снимка ФокусУнгарският държавен секретар по въпросите за църквата, гражданството и
Коментари Харесай

Унгарски министър: Докато Европа гради колонии, България 5 века защитава своята вяра и Европа от чужди нашественици

Снимка Фокус
Унгарският държавен секретар по въпросите за църквата, поданството и гражданското общество Миклош Шолтес означи в Будапеща националния празник на България 3 март, предава TeOl.hu, представен от Фокус.
„ Средновековието и ХХ век не познават задоволително самостоятелност, както и каква битка е била нужна с цел да се запазят и унгарците, и българите “, съобщи министърът пред българска делегация. Той акцентира, че сред 1396 и 1878 година България е „ под мюсюлманско подтисничество “. „ Докато Европа се обогатява, до момента в който гради колонии, до момента в който ускорява стопанската система си, България пази тази Европа, нейната християнска просвета против непознати нашественици, запазвайки своята религия “, добави той. „ За да запазим своите просвета, обичаи, независимост и християнство би трябвало да се борим, тъй като те и през днешния ден са непокътнати “, добави Шолтес.
Същевременно министърът акцентира, че унгарското държавно управление поддържа стремежите на българската общественост в страната, както в църковно, по този начин и в културно отношение.
Българската общественост в Унгария означи националния празник с празнувания в българската православна черква в 9-ти регион на Будапеща, на които участваха посланика на България в Унгария Уляна Богданска и ръководителят на Българското самоуправление в Унгария Данчо Мусев, прибавя Фокус.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР