Снимка: ФК ТополиФК Тополи 2010 от едноименното варненско село може

...
Снимка: ФК ТополиФК Тополи 2010 от едноименното варненско село може
Коментари Харесай

ФК Тополи може да не стартира в Трета лига

Снимка: ФК Тополи

ФК Тополи 2010 от едноименното варненско село може да не взе участие в новото състезание на Североизточната Трета лига. 13-ия в класирането на предишния шампионат към момента не е почнал подготовка за идния сезон и никой в клуба не знае дали изобщо ще има подготвителен развой. Причината – касата на клуба е празна. Намиращият се на 5 км от град Варна Тополи чака помощ от общинското управление на морската ни столица, написа " Спортал ".

Надеждата към момента тлее. За нея приказва Георги Георгиев, ръководител на Управителния съвет на клуба:

„ Тополи 2010 е единственият футболен клуб, който всяка година изпраща писма с молба за финансова помощ до общинското управление на Варна. Не получаваме такава. Сега сме изпратили три писма, дават обещание ни, само че решения няма. Спортната комисия към Общината два пъти е взела единомислещо решение да получим финансиране, само че до гласоподаване на Общински съвет по този начин и не се стига.

Нуждаем се от 100 хиляди лв., с цел да изкараме умерено сезона, без непотребни разходи. Имахме спонсор, само че пандемията от COVID-19 нанесе провали на бизнеса му и нямаше по какъв начин да продължи да ни финансира. Така към този момент година и половина сме без пари. Ако до 10-12 дни не получим средства, ще бъдем принудени да се откажем от присъединяване в Трета лига, макар че разполагаме с подготвен млад тим и треньор “.

Подобно решение ще е убие още един работещ клуб. В Тополи 2010 се развиват най-вече млади момчета, измежду които и юноши на Черно море и Спартак (Варна). Две такива преди година отпътуваха за Германия. Други две в този момент желае да притегли Черноморец (Балчик).

7-8 бяха интегрирани в мъжкия отбор през предишния сезон, в края на който Тополи 2010 приключи със състав напълно от юноши старша възраст. Този млад отбор направи мощни мачове с Дунав (Русе) и първенеца Спартак (Варна).

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР