Снимка europarl.europa.euСилно представяне на европейските избори тази година може да

...
Снимка europarl.europa.euСилно представяне на европейските избори тази година може да
Коментари Харесай

Европейският съвет прогнозира до 30% популисти в новия ЕП, могат да прокарат дневния си ред

Снимка europarl.europa.eu

Силно показване на европейските избори тази година може да даде на популистите в Европейски Съюз мощни средства за пробутване на техния дневен ред, даже и в случай че те останат в позиция на малцинство в европарламента. Това се споделя в отчет на Европейския съвет за външни връзки (проевропейски мозъчен тръст), оповестен през вчерашния ден, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Според прогнозите делът на крайнодесните и крайнолевите евроскептични депутати в Екологичен потенциал може да се усили от актуалните 23 % на 28 % и даже може да трансферира 30 %.

" Ако те преминат прага от една трета, това ще бъде забележителна количествена смяна в Европейски Съюз ", споделят Сузи Денисън и Павел Церка от мозъчния концерн.

Като поемат контрола върху 33 % от местата в Екологичен потенциал, популистките партии могат да въздействат на назначенията по върховете на Европейска комисия и да осуетят процедури, свързани с неспазването на правилата на върховенството на закона против страни, членки на съюза, като да вземем за пример тази, която бе подета против Унгария през 2018 година, се споделя в документа.

Един единен популистки блок също така може да забави или да блокира приемането на основни нормативни актове, като да вземем за пример интернационалните съглашения, изискващи парламентарното утвърждение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР