Снимка ЕPA/ Би Ти ВиНовото американско посолство в Ерусалим започва

...
Снимка ЕPA/ Би Ти ВиНовото американско посолство в Ерусалим започва
Коментари Харесай

Новото посолство на САЩ в Ерусалим започва работа

Снимка ЕPA/ Би Ти Ви
Новото американско посолство в Ерусалим стартира работа от през днешния ден, предава Би Ти Ви Това става, откакто преди близо половин година американският президент Доналд Тръмп призна оспорвания град за столица на Израел.
Досега дипломатическата задача беше в Тел Авив.

Американски държавни чиновници обявиха, че в началото личният състав на дипломатическата задача ще наброява минимум 50 души. Той ще включва сътрудници на посланика Дейвид Фридман и американски консулски чиновници, които към този момент работят на място, споделя още Би Ти Ви.
Очаква се на откриването през днешния ден да участват към 800 посетители.

Тръмп по-рано няколко пъти сподели, че би желал да участва на събитието, само че по-късно бе обявено, че ще бъде показан от помощник-държавния секретар Джон Съливан, придружаван от дъщерята на Тръмп – Иванка, и брачна половинка? Джаред Къшнър, който е консултант в Белия дом.
Президентът на Съединени американски щати ще направи изказване по видеоконферентна връзка за откриването на преместеното посолство, съобщи Франс прес, като се базира на почитан американски представител.
Израелското държавно управление посрещна решението за преместването на американското посолство с изрично утвърждение, а палестинците, които желаят източната част на Ерусалим за столица на бъдещата си страна, реагираха с отвращение.
Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава с голямо болшинство резолюция, критикуваща американския ход.
Освен откриването на посолството са планувани редица значими събития и възпоменания в идните дни, в това число за 70-ата годишнина от основаването на Израел.
Очакват се и всеобщи митинги.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР